fbpx
+31 6 51140869 info@burning-heart.nl

judo Kortenhoef

Judo Kortenhoef

Judo wordt een vechtsport genoemd, maar Judo Kortenhoef ziet het meer als een verdedigingssport.
Vanuit een basis van respect en een grote dosis plezier leren we de kinderen om zichzelf te verdedigen.
Een groot gedeelte hiervan is het leren vallen, of val breken zoals wij het noemen.
Ook dit is namelijk een belangrijk onderdeel van zelfverdediging.
En vanuit deze basis in zelfverdediging groeit bij ieder kind op een natuurlijke wijze ook het zelfvertrouwen, met het respect altijd in het achterhoofd.
Kom een keer meedoen als je wilt zien, ervaren en voelen wat we bedoelen.

Op zoek naar Judo Kortenhoef? Judo Hilversum van Burning Heart is de grootste Fitness van het Gooi! Daarom noemen wij Judo Hilversum ook wel Judo Kortenhoef of Judo Bussum etc. Judo Kortenhoef biedt iedereen de mogelijkheid om op een gezonde wijze een betere conditie te krijgen, dus sterker te worden.

Trainen kan bij ons op een bijzonder mooie sportschool, namelijk Sportschool Burning Heart Hilversum. Ons motto One Gym One Fam. Dus voor het meest complete Sportschool van Hilversum en verre omstreken: Kom naar Sportschool Burning Heart Hilversum . Geïnteresseerd in 24/7 Fitness? Vraag naar de mogelijkheden aan de balie.

Judo Kortenhoef dojo
Judo Kortenhoef

Judo Kortenhoef

Kortenhoef is een dorp in de provincie Noord-Holland, in de regio Gooi en Vechtstreek, gemeente Wijdemeren.

Ligging en route naar Sportschool Hilversum

Kortenhoef ligt W van Hilversum, NW van Loosdrecht. Het dorp is verdeeld in 3 kernen: het oude dorp aan de Kortenhoefse dijk (of de Dijk, zoals ze ter plekke zeggen), het Moleneind, gescheiden van de Dijk toen het Hilversums kanaal gegraven werd ergens in de jaren dertig, en de relatief nieuwe kern rond de katholieke kerk aan de Kerklaan.

Sportschool Hilversum Burning Heart is makkelijk te bereiken via de volgende route:
Neem Kortenhoefsedijk in zuidwestelijke richting 601m
Links afbuigen om op Kortenhoefsedijk te blijven 293m
Ga linksaf richting Hilversum 4km 154m
Betreedt rotonde en neem afslag 1e naar Diependaalselaan (RING) 284m
Betreedt rotonde en neem afslag 2e naar Diependaalselaan (RING) 495m
Betreedt rotonde en neem afslag 1e naar Loosdrechtseweg 353m

Je bent gearriveerd bij Sportschool Hilversum Burning Heart De bestemming bevindt zich rechts. Bij sportschool Hilversum bevinden zich de volgende afdelingen. Judo Hilversum, tuimeljudo of stoeikampioenen vanaf 2,5 jaar Judo vanaf 4 jaar. Kickboksen Hilversum vanaf 4 jaar te beoefenen als recreatiesport en Wedstrijdsport. Boksen Hilversum is een officiele boksschool waar vooral respect voorop staat. Fitness Hilversum is de grootste fitness van ’t Gooi, waar de mogelijkheid bestaat om 24 uur te trainen. Buiten trainen kan ook bij Sportschool Hilversum bij onze afdeling Bootcamp Hilversum.

Judo Kortenhoef is een echte familie sportschool. Sportschool Hilversum Burning Heart is gevestigd op de Franciscusweg 307-309, 1216SL Hilversum in de wijk Kerkelanden deze is goed te bereiken met het openbaar vervoer vanaf het Centraal Station via Lijn 1 en Lijn 2. Ook zijn er ruim voldoende gratis parkeerplekken voor sportschool Hilversum.

Als je ons wilt spreken kan dat via 06 – 51140 859 of stuur een mail naar info@burning-heart.nl

 Judo Kortenhoef

Judo Kortenhoef van Burning Heart
Bij Judo Kortenhoef geven we ook Tuimeljudo of peuterjudo heeft bij ons een iets andere naam: Stoeikampioenen. Als we praten over stoelkampioenen hebben we het over judo voor kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar.
Peuters zijn altijd in de weer:
ontdekken, stoeien, klimmen en klauteren hoort daar allemaal bij.
Bij Judo Kortenhoef krijgen de Stoeikampioenen hier alle ruimte voor en ontwikkelen ze, zonder dat ze het eigenlijk zelf doorhebben, hun motoriek ongekend snel!

Bij de lessen van Judo Kortenhoef bij Burning heart doen niet alleen de kinderen mee, ook de ouders stappen gezellig mee de mat op. Dit geeft het vertrouwde gevoel voor het kind, waardoor zij helemaal opgaan in de les en de setting. De les duurt een half uur, precies lang genoeg om van alles te ondernemen maar niet te lang om de spanning kwijt te raken.

Geen enkel kind is hetzelfde!
De ene klimt en klautert de eerste keer mee en wil nooit meer weg, bij de andere kijkt altijd wat meer de kat uit de boom. Wij vinden allebei leuk!
Maar soms vinden kinderen het fijn om het veilige gevoel en het plezier van de ouders mee te nemen op de mat.
Daarom doen de ouders bij ons gewoon mee!
En stiekem vinden sommige ouders het eigenlijk nog veel leuker dan het kind zelf.
In een drukke werkweek is het hartstikke lekker om een half uur in de week iets te delen met je kind, voor veel ouders is samen sporten (of stoeien) met hun kind daarom een mooie uitkomst.

En waar kan dat nou beter dan op een dikke zachte judomat waar je alle ruimte hebt?

De kinderen die bij ons langskomen hebben natuurlijk niet altijd gelijk een judopak.
Geen enkel probleem, dat komt later allemaal wel!
Laten we eerst eens kijken of het kind en de ouders het leuk vinden.
We zien je snel, meester Stijn & Jasper

 

Judo Hilversum Tuimeljudo
JUDO Kortenhoef Wedstrijd
Judo Kortenhoef examen

Judo Hilversum  burning heart

Geschiedenis Judo
Oorspronkelijk was judo een zelfverdedigingskunst. Bij het bedenken van judo werd geput uit de rijke Japanse traditie aan vechtkunsten. Combinaties van klemmen en worpen werden echter uit het repertoire weggelaten: die kunnen gevaarlijk zijn, als de partner de techniek van het meerollen onvoldoende beheerst (in bijvoorbeeld het tai-jutsu spelen juist die technieken een belangrijke rol).

Jigoro Kano had bij het ontwerpen van de sport, die ontleend is aan oudere verdedigingskunsten als jiujitsu, ook nadrukkelijk een training van de geest voor ogen. Zijn filosofie wordt gekenmerkt door twee begrippen:

Seiryoku Zenyo (Maximale effectiviteit met minimale inzet): wat een persoon doet, moet met optimale inzet van geestelijke en lichamelijke energie gebeuren. In het judo leert men de kracht van de tegenstander te gebruiken om hem ten val te brengen. In het leven is dit het principe van de juiste dingen doen op het juiste moment.
Jita Kyoei (Wederzijds profijt en welbevinden): de deelnemers dienen respect te hebben voor zichzelf en voor anderen. Bij het beoefenen van het judo leren ze samen te werken om zich de vaardigheden eigen te maken. Zonder tegenstander om mee te judoën kan men de sport immers niet leren; men werpt zelf en wordt op zijn beurt geworpen. Deze opvatting van samenwerkend leren is ook in andere gebieden van het leven geldig.
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat bij de beoefening kracht geen enkele rol zou spelen: door een juiste toepassing van de geleerde technieken zou een klein en zwak persoon zich op tamelijk elegante wijze tegen een grote en sterke aanvaller moeten kunnen verdedigen. Toen het echter ook een wedstrijdsport werd, vervaagde dit uitgangspunt. Immers, zodra beide tegenstanders dezelfde technieken en mogelijke reacties daarop (de overnametechnieken) in gelijke mate beheersen, gaan ook andere factoren zoals kracht toch weer een rol spelen. Hierdoor kunnen wedstrijden vandaag de dag ook het beeld geven van onelegant trek- en sjorwerk, waarbij de gelijkenis met de oorspronkelijke opzet ver te zoeken is. Hedendaagse wedstrijdjudoka’s doen dan ook aan krachttraining. Tekenend is dat tijdens wedstrijden het incidenteel zelfs voorkomt dat de gi (het pak) gescheurd wordt. Sommige judoka’s doen ook specifiek op versterking van de grip gerichte krachttraining in de sportschool, door middel van trekoefeningen met een gi gewikkeld om een pulley.

Judo Kortenhoef

 

Traditie JudoTraditie Judo
Judoka’s dragen een witte katoenen broek  en een judojas  die door een band  bijeen wordt gehouden. Het geheel noemt men een judogi , in het westen ook wel afgekort tot gi.

Tijdens wedstrijden van hoog niveau, zoals de Olympische Spelen, draagt de ene judoka een wit pak en de andere judoka een blauw pak. Door dit onderscheid is deze dynamische sport beter te volgen voor het publiek en de scheidsrechters. Vrouwen dragen een wit T-shirt onder de uwagi. Judolessen vinden plaats in een dojo en beginnen in seiza (geknielde houding). Ook is het een gewoonte, voordat men de dojo betreedt, eenmaal te buigen richting de mat (tatami). Ook voordat men de tatami verlaat, doet men dit als teken van respect.

Graduatiesysteem van Judo

In Nederland wordt een graduatiesysteem gehanteerd bestaande uit de lagere kyu-graden, lopend van 6e tot 1e kyu, gevolgd door de hogere dan-graden, van 1e dan tot 10e dan. Hogere dangraden, zoals 11e en 12e dan, worden als eerbewijs uitgereikt. De graad van de judoka wordt getoond door de kleur van de band.
6e kyu wit rok-kyu
5e kyu geel go-kyu
4e kyu oranje yon-kyu
3e kyu groen san-kyu
2e kyu blauw ni-kyu
1e kyu bruin ik-kyu
1e dan zwart sho-dan
2e dan zwart ni-dan
3e dan zwart san-dan
4e dan zwart yon-dan
5e dan zwart go-dan
6e dan rood-wit roku-dan
7e dan rood-wit nana-dan
8e dan rood-wit hachi-dan
9e dan rood ku-dan
10e dan rood ju-dan
11e dan wit (brede band) juichi-danBij judo geeft de kleur van de band het niveau van de drager aan. Een beginner heeft een witte band, waarna geel, oranje, groen, blauw, bruin zwart rood-wit rood en de dikke witte band volgen (de kyu-graden, die van hoog naar laag genummerd zijn − een hoge graad heeft een laag nummer). De wachttijd tussen kyu’s bedraagt minimaal zes maanden. Hoe hoger de dan, hoe langer de wachttijd.
Voor kinderen en jonge judoka’s tot 12 jaar gelden dezelfde toepassingen behalve voor de zwarte band en hoger. Om te beginnen zijn er zes ‘basis’-graden in judo, beginnend met de zesde kyu. Zesde kyu judoka’s dragen een witte band, gevolgd door een gele band voor de vijfde kyu. Iemand met een vierde kyu draagt een oranje band. Derde kyu judoka’s een groene band, tweede kyu judoka’s een blauwe band en eerste kyu judoka’s dragen een bruine band. Op elke kyu-graad kunnen ook slippen zitten. Deze kunnen worden verdiend als de judoka nog niet goed genoeg is voor de volgende band, maar dat er wel al een bepaalde hoeveelheid kennis is. Er zijn 6 slippen. In de juiste volgorde is dat: geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart. Een judoka die een slip heeft kan geen slip hebben die qua kleur lager of gelijk is aan zijn/haar band. Dus stel, er is een judoka met een blauwe band, dan kan hij/zij geen gele, oranje, groene of blauwe slip dragen maar alleen een bruine of zwarte. Vanaf de zwarte band wordt er niet meer met slippen gewerkt. Vanaf de eerste dan dragen judoka’s een zwarte band, wat helemaal niet betekent dat iemand judo volledig beheerst, alhoewel het natuurlijk betekent dat je een zeer vaardige judoka bent. De zwarte band en hoger kan pas behaald worden wanneer de judoka 16 jaar of ouder is. Tussen de meestergraden (zwarte banden; dangraden) is het onderscheid te zien aan witte of gele streepjes dwars op het uiteinde van de zwarte band. Een hogere dan graadhouder is niet verplicht die streepjes op zijn band te dragen; een vijfde dan mag een ‘kale’ zwarte band dragen.
Alle judoka’s moeten lid zijn van een nationale judovereniging en een judopaspoort voor wedstrijden en examens bezitten. Voor Nederland is deze nationale judovereniging de Judo Bond Nederland.

 

Judo Kortenhoef groepsles

Judo Kortenhoef GRATIS proefles

 

Vragen over Judo KORTENOEF bij Burning Heart?

 

Wveen.com - William van veen